Skip to main content
Πληροφορίες για τη Σύσταση Ασφάλειας της ΕΔΑΑΠ 2022-02

 

 

2022-02

Ημερομηνία Έκδοσης:
09/06/2022
16/06/2022
Ημ/νία Τελευταίας ανταπόκρισης:
08/09/2022
Ημ/νία Τελευταίας Αξιολόγησης απάντησης:
07/04/2023
Ανοιχτή
Μερικά Επαρκής Απάντηση    
Αερομεταφορέας iFly
Σχετικό Πόρισμα/Έκθεση: 04/2022
 

Κείμενα Σύστασης Ασφάλειας 2022-02:

Εισαγωγή Σύστασης:

Από την διαδικασία της Διερεύνησης προέκυψε ότι o αερομεταφορέας, στα πλαίσια του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας, εστίασε στην προσέγγιση αντίδρασης (Reactive Approach) της πτητικής δραστηριότητας αλλά δεν ακολούθησε την προληπτική προσέγγιση (Proactive Approach) της πτητικής δραστηριότητας, μέσω της έγκαιρης αναγνώρισης των κινδύνων και της διαδικασίας αξιολόγησης της επικινδυνότητας

Κύριο Κείμενο Σύστασης:

Προτείνεται στον αερομεταφορέα η επαναξιολόγηση της διαδικασίας εφαρμογής του Συστήματος Διαχείρισης Ασφάλειας ώστε να πραγματοποιείται η έγκαιρη αναγνώριση κίνδυνων που προκύπτουν από την δραστηριότητά του και δυνητικά αποτελούν αιτίες πρόκλησης ατυχήματος ή σοβαρού συμβάντος.

Ανταπόκριση στη Σύσταση:

Η απάντηση του εκμεταλλευόμενου στη σύσταση ασφάλειας της ΕΔΑΑΠ 2022-02 παραλήφθηκε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις 08/9/2022.

[Operator’s Response]:

« α. Η Διεύθυνση Πτητικής Εκμετάλλευσης της εταιρείας έχει αναγνωρίσει τους πιθανούς γενικούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα ελικόπτερα κατά τις πτητικές τους δραστηριότητες. Οι κίνδυνοι κατηγοριοποιούνται σε τρεις (3) κατηγορίες (Ανθρώπινοι Παράγοντες – περιβάλλον εργασίας / αποστολής – Αεροπορικές αποστολές), έχουν ληφθεί άμυνες (μέτρα ελαχιστοποίησης κινδύνου) και έχει γίνει εκτίμηση επικινδυνότητας.

Το Τμήμα Ασφάλειας Πτήσεων της εταιρείας διατηρεί ηλεκτρονική Βάση Δεδομένων με πιθανούς κινδύνους με όλα τα ως άνω δεδομένα, η οποία επικυρώνεται εκ νέου κάθε χρόνο.

β. Επιπλέον, η εταιρεία έχει καθιερώσει διαδικασία λίστας ελέγχου διαχείρισης κινδύνων πριν από την πτήση (Pre-Flight Risk Management Check List), σύμφωνα με την οποία ο κυβερνήτης (PIC), πριν αναλάβει πτητικό έργο κάθε μέρα, συμπληρώνει μια λίστα ελέγχου και την αποστέλλει στην Διεύθυνση Πτητικής Εκμετάλλευσης της εταιρείας για αξιολόγηση. »

[Ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ με το έγγραφό του 455/07.04.2023 χαρακτήρισε την ανταπόκριση αυτή ως «Μερικά Επαρκής απάντηση» και την κατάσταση της σύστασης 2022-02 σε «Ανοιχτή» διότι αναφέρεται ο όρος «Αποστολή» που δεν είναι δόκιμος για Οργανισμό με πιστοποίηση AOC]

admin

Author admin

More posts by admin